16 Şubat 2017 Perşembe

Kek Kalıpları Nasıl Kullanmalı?


     Merhaba sevgili bayanlar
Bu gün kendimizi biraz şımartalım  ve kendimiz için bir şeyler yapalım ne dersiniz? Artık hayatınızda rengarenk cıvıl cıvıl ve şekil şekil kalıplar mevcut işe bunlardan en beğendiğimizi alıp   eve gitmekle başlayalım.

Bu kadar emin konuşmamın sebebi nedir biliyormu sunuz  çünkü test ettim ve onayladım sağlıklı oluşunu ve kolay bir kullanışı olduğunu.

 Silikon kek kalıpları bu çok önemli bir detaydır ; camın ham maddesi olan silis kumundan yapılıyor ileri bir teknoloji ile  sıvılaştırılarak son derece sağlıklı bir ham madde haline getiriliyor ve bayanların kullanımına sunuluyor. Bunu okuyup geçmeyin bu ham maddelerden çocuk emzikleri de yapılıyor tıbbi olarak cerrahide de kullanılıyor.

Kek yaparken  yok dibi tuttu yapıştı yapıştı aaayyyyyy yağlamayı unuttum   acaba yağın üzerine un mu dökseydim . yandı da pişti maşallah. Kaliteli bir silikon kalıp alırsan bunları düşünmeye gerek kalmayacak size önerimdir.
Bu kalıpların yüzeyleri pürüssüz olduğu için ve kullanılan ham madde ile ilişkili oladugu için dogru sonuç alınıyor.
Ben sizlere kendimden bir örnek vermek isterim
Ben plastiklere karşı çok sıcak bakmayan bir insanım kek yapmayıda çok severim çok ta güzel yaparım ama vitrinlerde bu ürünleri gördüğümde nedense para verip almadım daha sonraki zamanlarda ise bu ürünler bagıra bagıra o rengarenk albeni si ile vitrinlerde olanca çogunluğuyla boy gösterdigindede bayanlar tarafından tüketilmeye başlanmış oldugunuve iyi sonuçlar verdiğini düşündügüm  halde yinede alamadım Bu bir önyargı aslında denemeden bilemezdim. Bir arkadaşım bunları bana hediye olarak getirene kadar hiç ilgimi çekmedi. 200 derecelik bir fırında 45 dakika nasıl dayanacaktı ki yumuşak elastike bir üründü merak ediyordum aslında pekte hevesli değildim.Kalıbı ne yağladım nede un sürdüm zaten olmayacaktı  ya .....attım fırına başında beklemedim bile .Sonra bir yanık kokusu var yaaaa.....eyvah dedim kalıp eridi fırını içini kapladı fırınıda bozdum diye düşünürken
gözlerime inanamadın kek kömür olmuş tu ama kalıpta hiç bir deformasyan yoktu üstelik kekin yanmasına rağmen kalıptan çıkartırken yapışma dahi yoktu .
Şimdilerde artık bu ön yargıdan vaz geçtim ve hem kullanıyorum hemde tavsiye ediyorum .
Ben Yüksel pastacılık aldım kalıplarımı. Sizlerde deneyin denemeden bilemezsiniz.
Kullanmadan önce sıçak suyla yıka bir güzel sonrada iyice kurula .Artıl hayat daha kolay bizim için çok kolaylaştırdılar bunlar için emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum. Hatırlasanıza annelerimiz kekleri nasıl yaparlardı kömürün üstünde pişmezmiydi dadikalarca bazende kabarmaz dı gitti emekler Nerelerden nerelere geldik öyle değilmi.
Sadece kalıp olarak bakmayalım olaya gıda boyalarıda var istediginiz rengi verebiliyorsunuz pastanıza çikolatanıza  tatlılarınıza HAYAL GÜCÜNÜZÜ GENİŞ TUTUN yeterlidir.
Bu konular hakkında çok kötü yazılarda okudum ve bende bazı olaylara önyargıdı davrandım ama dinlemek  okumak yerine deneyerek bilirsen başkasının etkisinde kalmadan sen ögrenmiş olusun.
Ben kendimi seviyorum ya siz
Hoşçakalın şimdiden ELİNİZE SAĞLIK   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder